Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 147 1.9 JTD "MOTOR CONTROL SYSTEM FAILURE" по време на движение!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
    Ами ако си ги сменил, колата е зацепена като хората и вече няма проблем ... значи може и да си късметлия
    В сервиза казват че не се е счупило нищо. Попринцип много ли е лошо това което е станало?

Comment

Първоначално публикувано от niki_future Покажи съобщение
      В сервиза казват че не се е счупило нищо. Попринцип много ли е лошо това което е станало?
      Не е като да ти изгори крушка на фара, ама щом няма последствия и вече колата е оправена ... карай си я със здраве

п.с. Сега свети ли ти чека или вече го няма този проблем при ускорение?
      sigpic

Comment

Привет, колега,

Доста време е изтекло от тази случка, но исках да те попитам какъв се оказа ,че е бил проблема ?
        Питам защото имам идентичен слуай , след спукан маркуч от интеркулер към колектор , тази грешка ми излиза при 2.5 - 3 к обороти и изчезва след това.

Моля, драсни някой ред ако си спомняш )
        Ще я водя на диагностика , но все пак ще е хубаво да знам какво ме чака )
        Alfa Romeo 159 3.2 Q4

Comment

Аз имах същия проблем. При мен колата го правеше за част от секундата - забива нос, дава грешката на дисплея и после все едно нищо няма. Грешката ми се появяваше често, но само когато е мокро или съм минавал през локви. На сухо нямаше проблем. Щателна проверка на всичко + диагностика - не се откриха никакви проблеми. Не знам, някой датчик ли се мокреше отдолу, така и не го намерихме проблемът. Сега след топенето на снеговете я очаквам отново да го прояви този симптом и ще търся пак.
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Не е изключено да е мокър (или с лош контакт)датчик на оборотите.

Comment

По-скоро нещо от соленоида ставаше. По-същия начин и при мен при мокро време. Иначе главният проблем бяха блокирали лопатки на геометрията на турбото. Но може да е от много неща. Грешката индикира проблем в системата.Пиши какво се е оказало.

Comment

aaa турбината ми е отличник за момента .. друг е проблемът, който засега не се появява все още, въпреки, че тука е бая мокро по улицата
                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Аз също го имам тоя проблем даже бях публикувал тема за случилото се ама така и не стана ясно от какво е.. При мен също се появява при мокро и студено време кам 2500 3000 оборота започва да набира и след малко светва лампата до 4/5 сек и нема никаква мощност след това. Спирам загасям двигателя паля пак исписва Латер ин филтер фуул и пали и всичко е ок но настъпя ли я пак.. да се затормози пак светва.. и ми се струва че турбината тогава ми свисти особено силно.. на сухо няма проблеми кара си дърпа си стабилно.. всичко е Ок.. закачиха я на компютър излезнаха 4 грешки ама им забравих кодовете.. утре ще питам маистора и ще ги напиша
                  Last edited by A.Arabadzhiev; d.m.y г., 20:03.
                  Alfa 147 1.9JTD 16v 140hp

Comment

Тези дето имате проблеми при мокро време,проверете си соленоидите за управление на турбината.При 147 седи на много гадно място,отзад на кутията на въздушния филтър,ако нямате кора е целия във вода.Ако се наложи да го сменяте,ако имте възможност преместете го някъде по нагоре,кабела ще стигне 100% трябва само с вакуумите да си поиграете.
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                      aaa турбината ми е отличник за момента .. друг е проблемът, който засега не се появява все още, въпреки, че тука е бая мокро по улицата
                      Казах лопатките на променливата геометрия, а не че турбината е счупена. Лопатките се чистят и раздвижват - в сервиз където знаят какво правят, защото могат да оклепат монтажа. Соленоида също моье да е дал фира.

Comment

Първоначално публикувано от ziko Покажи съобщение
                        Колеги и при моята 156'ца го има това нещо,обаче го прави само когато е студено много вънка,а разликата с тоя колега е,че при мене не спира да ускорява,а само се появявя и след секунда изчезва пак.При вас да се е получавало това нещо?
                        Абсолютно същото ми се случи еднократно при извънградско при -19...

Колата ми също е точно като твоята като гледам.

Само пифна и докато прочета какво пише - изгасна и не се е обаждало повече. Най вероятно е МАФ.
                        А не съм докарал ред да прочета грешките да видя дали освен ЕГР имам нещо друго запаметено - при мен е затапен и изключен от буксата.
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

За да бъда точен. При мен първия път беше съвкупност от няколко неща - Заминал дебитомер, заминал соленоид, блокирала геометрия на турбото (чисти се), неправилно монтирано турбо. Бобо отстрани всичките проблеми и от тогава колата е друга Всяко от тези неща поотделно дава тазаи грешка. Затова по-рано писах - грамотен сервиз.

---------- Post added at 14:55 ---------- Previous post was at 14:53 ----------

А след като е бил скъсан маркуча от кулера към колектора е най-вероятно да имаш блокирала геометрия и да е пренадувало турбото. Ако не си сменил маркуча - задължително го смени. Като е бил спукан трябва и да е пушела доста колата?

Comment

.....

А след като е бил скъсан маркуча от кулера към колектора е най-вероятно да имаш блокирала геометрия и да е пренадувало турбото
                            По-вероятно е да ти гръмне шланга м/у турбото и кулера, ако не си го запълнил с тръби
                            Грамотен сервиз, Бобо - хубаво звучи. И вярно (повечето време)
                            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                            0879369082

Comment

За да бъда точен. При мен първия път беше съвкупност от няколко неща - Заминал дебитомер, заминал соленоид, блокирала геометрия на турбото (чисти се), неправилно монтирано турбо. Бобо отстрани всичките проблеми и от тогава колата е друга Всяко от тези неща поотделно дава тазаи грешка. Затова по-рано писах - грамотен сервиз.

---------- Post added at 14:55 ---------- Previous post was at 14:53 ----------

А след като е бил скъсан маркуча от кулера към колектора е най-вероятно да имаш блокирала геометрия и да е пренадувало турбото. Ако не си сменил маркуча - задължително го смени. Като е бил спукан трябва и да е пушела доста колата?
                              Маркуча го смених миналата седмица /пушене нямаше /, вървежа на колата се подобри значително . Единствено тази грешка се появява при скорост около 100 и обороти около 3к... Изчаквам заплатката и към Алфа сервиза тука във Варна за диагностика. След това ще докладвам за резултата.
                              Alfa Romeo 159 3.2 Q4

Comment

Първоначално публикувано от istix6 Покажи съобщение
                                Маркуча го смених миналата седмица /пушене нямаше /, вървежа на колата се подобри значително . Единствено тази грешка се появява при скорост около 100 и обороти около 3к... Изчаквам заплатката и към Алфа сервиза тука във Варна за диагностика. След това ще докладвам за резултата.
                                Що не идеш при Пининфарината?
                                Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                                156 1.8TS 16V (01.2001)
                                147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                                0879369082

Comment

Working...
                                X